Over ByWin

Het Zwolse bedrijf ByWin is het bedrijf achter de unieke knuffel, genaamd Snurkey. Snurkey is uniek omdat een kind met deze knuffel de stem van een vertrouwd persoon kan horen waar en wanneer het maar wil. Snurkey is een lieve, ondeugende aap die een kind een gevoel van veiligheid en vertrouwdheid geeft.

Het idee is ontstaan na de geboorte van de jongste zoon van Winnifred van Pijkeren, de bedenkster van het idee. “Ik bedacht dat het zo mooi zou zijn om de stem van mama of papa mee te kunnen geven aan je kind”, aldus van Pijkeren. Samen met zakenpartner Marco Hulsebos heeft zij dit unieke concept vervolgens ontwikkeld.

Snurkey kan door iedereen gebruikt worden, van ouders tot grootouders en andere naasten. In vier simpele stappen neem je op website www.snurkey.com een eigen lied, verhaaltje of geluid op, waarna je Snurkey aan de computer koppelt en de opname naar de knuffel overzet. De opgenomen liedjes, verhaaltjes en geluidjes kunnen ook worden opgeslagen op de computer, zodat je iedere keer kunt wisselen van inhoud. Op de website kun je ook kiezen uit een repertoire van muziek en verhaaltjes.

Dat het idee breed gedragen wordt blijkt ook uit het feit dat er al veel interesse is getoond vanuit de kinderpsychiatrie. De toepassingen in de medische wereld zijn groot. Denk bijvoorbeeld eens aan het gebruik van Snurkey door autistische kinderen, kinderen die in een Ronald McDonald Huis verblijven of demente mensen.